+386 1 306 84 00
info@2-tdk.si
2. Dan odprtih vrat 2TDK v Dekanih
Danes je v kontejnerskem kompleksu v Dekanih potekal 2. Dan odprtih vrat družbe 2TDK. Gre za dogodek, za katerega so dali pobudo člani Projektnega sveta za civilni nadzor, v želji, da bi bila javnost transparentno in ažurno seznanjena o aktualnem stanju na projektu drugega tira.
Slovenija prav zaradi svojega geografskega položaja predstavlja pomembno prometno vozlišče v tem delu Evrope. Čez Slovenijo potekata V. in X. koridor, ki sta dva od desetih jedrnih koridorjev vseevropskega omrežja. Pomen železniškega transporta v logističnem sektorju narašča, saj gre za najbolj trajnostno obliko prometa, ki bo z ustreznim razvojem v bližnji prihodnosti pripomogla tudi k podnebni nevtralnosti.
Obiskovalce smo seznanili tudi s tem, da bo drugi tir Divača–Koper izboljšal zmogljivost, varnost in zanesljivost železniške proge, povečala se bo tudi potovalna hitrost. Po uvodnem delu, kjer je zbrane nagovoril generalni direktor Pavle Hevka, smo obiskovalce popeljali tudi na ogled gradbišča T2 (Beka).
V okviru predstavitve so si obiskovalci ogledali tudi posnetek iz predora T8 (Škofije), kjer smo predstavili trenutna dela v predoru.
Skip to content