+386 1 306 84 00
info@2-tdk.si

E- zbornik predavanj z 2. strokovne konference

V mesecu decembru 2023 je potekala 2. strokovna konferenca, ki jo je organiziral 2TDK in na kateri smo obravnavali načrtovanje in izvedbo gradnje drugega tira od Divače do Kopra.

Na konferenci smo prisluhnili različnim strokovnjakom s področja gradbeništva in projektiranja, ki so udeležencem predstavili izzive in priložnosti, s katerimi smo se soočali pri umeščanju projekta Drugi tir v prostor, pri projektiranju in tudi pri gradnji posamičnih objektov na trasi. Zelo poglobljeno je bilo predstavljeno projektiranje in gradnja predorov na pobočju Tinjana, prav tako so se udeleženci v podrobnosti seznanili s pomenom celovitega programa geoloških in geofizikalnih raziskav pri razumevanju inženirsko-geoloških pogojev na odseku predorov T3 in T7.

Poseben poudarek je bil namenjen gradnji viaduktov Gabrovica, Glinščica in Vinjan, in sicer so o teh treh viaduktih bili predstavljeni izzivi predvsem z vidika naročnika ter z vidika izvajalca gradbenih del. Posebej smo bili seznanjeni tudi z gradnjo predora Škofije. Strokovno konferenco smo zaključili s predavanjem o Sklopu 3 na projektu.

S klikom na povezavo lahko preberete e-zbornik konference, v katerem so zbrani referati predavateljev. Celoten video strokovne konference za tiste, ki bi si ga želeli ogledati, pa je dosegljiv na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=vxwD7En6BFo

Vabljeni k branju zbornika in ogledu video-posnetka.

Skip to content