+386 1 306 84 00
info@2-tdk.si

Izbran je ponudnik za preureditev obstoječega signalnovarnostnega zavarovanja na postaji Koper tovorna in ETCS naprave

Družba 2TDK je uspešno zaključila pogajanja in izbrala ponudnika za izvedbo del »Preureditev obstoječega SV zavarovanja na postaji Koper tovorna in ETCS naprave«. Ponudbo v vrednosti 12.234.505,05 EUR brez DDV je oddal konzorcij GH HOLDING storitvena družba d.o.o., Letališka cesta 27, Ljubljana (vodilni partner) in GTS Ground Transportation Systems Austria GmbH, Handelskai 92, Dunaj, Avstrija (partner).

Pogodba obsega:

  • Nadgradnje in prilagoditve obstoječih signalnovarnostnih naprav in sistemov za zavarovanje in javljanje ter posluževanje na postaji Koper tovorna, vključno s spremembami na obstoječi progi Prešnica – Koper, potrebne zaradi spremembe tirne situacije in priključitve drugega tira Divača – Koper in potrebnimi spremembami v centru vodenja prometa Postojna.
  • Prilagoditve in nadgradnja obstoječega sistema ETCS na postaji Koper tovorna in Divača ter obstoječi progi Prešnica – Koper.
  • Vgradnja ETCS naprav na progi Divača – Koper.

Izvajanje del po tej pogodbi bo potekalo vzporedno z izvajanjem del tako imenovanega Sklopa 3. Časovnica izvedbe projekta železniške proge Divača–Koper predvideva, da se bodo vsa dela zaključila do konca leta 2025, v prvi polovici leta 2026 pa bo potekalo odpravljanje napak in poskusno obratovanje.

28. 5. 2024

Skip to content