+386 1 306 84 00
info@2-tdk.si

Izkopanih 18 km predorov

Približujemo se polovici izkopanih glavnih in servisnih cevi drugega tira, do danes so izvajalci predorskih del presegli mejo 18 kilometrov. Dolžina vseh predorskih cevi je 37,4 km, saj se ob treh najdaljših predorih na trasi ob glavni gradijo tudi servisne cevi.

V predorih T1, T7, in T8 se že izvaja izdelava sekundarne obloge. Do zdaj je bilo odkritih 34 kraških jam, odkritja pa gradnje niso pretirano ovirala. Nekateri predori se kopljejo le nekaj metrov pod površjem, drugi pa bistveno globje.

Dela na viaduktih

V začetku prihodnjega tedna se bo na stebre viadukta Gabrovica, ki se nahaja pod črnokalskim avtocestnim viaduktom, pričelo z narivanjem prekladne konstrukcije preko prvih dveh stebrov viadukta (če gledamo s koprske smeri). Prekladna konstrukcija je 32 metrov dolg del, ki se bo s pomočjo jeklenega kljuna narival iz tako imenovane delavnice na stebre viadukta.

Pri viaduktu Gabrovica se prekladne konstrukcije izdelajo v delavnici, ki stoji na tleh, pri viaduktu Vinjan pa izdelava prekladnih konstrukcij poteka na vrhu stebrov, torej na precejšnji višini. Na dveh stebrih viadukta Vinjan se že izdeluje prekladna konstrukcija, na stebru 7 je končanih prvih 17 metrov prekladne konstrukcije.

Skip to content