+386 1 306 84 00
info@2-tdk.si
Kmalu preboj še dveh predorov na trasi drugega tira
Na trasi drugega tira bosta kmalu izkopana še dva predora. Pri predoru Tinjan (T4), ki je dolg 1949 metrov, je treba izkopati le še 39 metrov, pri predoru Osp (T5-6) pa 35 metrov. Proga drugega tira poteka skozi sedem predorov, trije so že izkopani, zdaj jih bo torej pet. Za predora Osp in Tinjan je značilno, da potekata v območju, kjer ni naseljenih objektov v vplivnem območju gradnje predora. So pa bile razmere za izkopna dela slabše, kot so bile pričakovane, zato je bilo potrebnih več podpornih elementov, izkop pa je potekal počasneje kot je bilo predvideno.
Kljub prazničnim dnem v preteklih dveh tednih so izvajalci glavnih gradbenih del beležili rekordne številke izkopanih metrov predorov na gradbiščih drugega tira. V zadnjih desetih dneh je bilo izkopanih kar 518 metrov kalot. Zdaj je izkopanih dobrih 32 kilometrov predorov.
Ob izkopnih delih pa potekajo tudi betonerska dela. V dveh predorih na trasi drugega tira je notranja obloga že končana (T7 in T8), v predoru Škofije (T8) sta bili glavna in servisna cev zabetonirani v celoti konec lanskega leta.
8. 1. 2024
Skip to content