+386 1 306 84 00
info@2-tdk.si

Rudarska reševalna vaja v predorih drugega tira Divača-Koper

V petek, 10. novembra 2023, bo na gradbišču drugega tira Divača – Koper, pri predoru T7a, ob 12:00 uri, potekalo 47. srečanje rudarskih reševalnih enot Slovenije in rudarska reševalna vaja z naslovom »Nesreča v predorih drugega tira Divača-Koper«.

Na vaji bo izvedena simulacija reševanja ljudi in materialnih dobrin v primeru nesreče zaradi močnejšega potresa, ki je povzročil kratke stike na elektroinštalacijah, zaradi česar je prišlo do požara, pa tudi do poškodb delavcev, ki so v trenutku potresa delali v predoru.

Na reševalni vaji bodo sodelovale reševalne enote: premogovnika Velenje,  Rudnika Trbovlje – Hrastnik, Centra za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija in Petrola Geoterm, d. o. o..  Na vaji bodo prisotni predstavniki rudarske inšpekcije, civilne zaščite, gasilskih enot in zdravstveno osebje.

Pred reševalno vajo bo ob 9. uri v Dekanih, v kontejnerskem kompleksu, za strokovno javnost potekal strokovni posvet o sistemu zaščite in reševanja v Sloveniji ob različnih nesrečah (poplave, reševanja v jamah, ipd.).

8.11.2023

Skip to content