+386 1 306 84 00
info@2-tdk.si

Uradna otvoritev informacijske točke drugega tira v Divači

Danes je v Divači ob vodohranu, ki je tehnični spomenik lokalnega pomena, potekala slovesnost ob uradni otvoritvi informacijske točke drugega tira v Divači. Z informacijsko točko Divača, kjer se v obliki zunanje razstave predstavlja projekt drugega tir, vodohran dobiva novo podobo ter vrednost.

Kaj ta pridobitev pomeni za domačo občino, je v svojem nagovoru povedala županja Alenka Štrucl Dovgan. V nagovoru je poudarila ne le pomen in zgodovino vodohrana, temveč tudi pomen potrebnega sodelovanja med lokalno skupnostjo in podjetjem 2TDK ter dejstvo, da je mesto Divača nastajalo in se razvijalo skupaj z železnico.

Generalni direktor 2TDK Matej Oset pa je v nagovoru izpostavil, da je informacijska točka v Divači druga od treh, ki bodo služile kot informacijski centri v občinah ob trasi drugega tira. Ob tem je dodal, da drugi tir Divača-Koper ni zgolj železniški projekt, ampak predstavlja investicijo v razvoj regije, trajnostno mobilnost in gospodarski napredek. »S tem projektom bomo znatno povečali zmogljivost in učinkovitost železniške povezave med pristaniščem Koper in zaledjem ter s tem okrepili logistično os Slovenije. Drugi tir bo prinesel nove priložnosti za razvoj, prav tako bo okrepil gospodarstvo Divače. Verjamem, da bosta tako gradnja kot tudi vzdrževanje železniške infrastrukture lahko ustvarila tudi nova delovna mesta v regiji ter da bo drugi tir, tako kot nekoč, ko so se ljudje zaradi razvoja železnice selili v Divačo, tudi v prihodnosti prispeval k številčnosti prebivalstva,« je v nagovoru dejal generalni direktor. Tudi on je dejal, da je sodelovanje z lokalnimi skupnostmi za 2TDK izjemnega pomena ter da je tudi informacijska točka v Divači nastala kot plod tovrstnega sodelovanja. Ob koncu svojega nagovora se je zahvalil vsem, ki so prispevali k pripravi razstave in organizaciji današnjega dogodka.

Informacijska točka v Divači je prosto dostopna, več o razstavi pa lahko preberete na povezavi: https://drugitir.si/informacijska-tocka-divaca/

19. 2. 2024

Skip to content