+386 1 306 84 00
info@2-tdk.si

Nadgradnja v dvotirno progo

Projekt izgradnje drugega tira predvideva enotirno progo s servisnimi cevmi ob najdaljših predorih. Da bi v prihodnje omogočili nadgradnjo proge drugega tira v dvotirno progo, je Vlada RS junija 2017 sprejela sklep, da se v prvi fazi zagotovijo potrebne podlage in projekti za povečanje profila servisnih cevi v predorih T1, T2 in T8 ter izvede sprememba gradbenega dovoljenja.

Februarja 2018 je Ministrstvo za infrastrukturo, DRSI, pridobilo spremembe projektne gradbene dokumentacije, na osnovi katere je avgusta 2018 ARSO sprejel odločitev, da zaradi povečanja profilov servisnih cevi ni potrebno izvesti nove presoje vplivov na okolje in pridobiti novega okoljevarstvenega soglasja. Prav tako ni potrebna sprememba gradbenega dovoljenja, kar je odločilo Ministrstvo za okolje in prostor.

DRSI vodi postopek, da bi bil drugi tir v prihodnosti zgrajen kot dvotirna proga. Bo pa z razširitvijo servisnih cevi v treh najdaljših predorih 2TDK gradbeno pripravil 61 odstotkov vzporedne proge drugega tira.

Skip to content